Wijziging verzendkosten 2020

Ieder jaar vindt de berekening van de kostenstijging van het wegvervoer plaats. De kostenstijging is met name gebaseerd op toenemende brandstof-, loon-, algemene bedrijfskosten en een toenemende vraag van de markt. Ook heeft het verduurzamen van de sector invloed op de kostenstijging. Daar wordt momenteel steeds meer aandacht voor gevraagd én aan besteed. Op basis van de stijging in kosten stellen vervoerders hun tarieven vast voor het nieuwe jaar.

Bezorging van pakketten

De online bestedingen groeien nog steeds, waardoor meer pakketten moeten worden bezorgd. In tegenstelling tot de arbeidsmarkt. Deze wordt juist krapper. Daarnaast wordt continu geïnvesteerd om, ondanks de fors groeiende markt, de kwaliteit van de bezorging van alle pakketten te kunnen waarborgen. Dat zorgt voor een stijging in de tarieven. Het tarief voor het versturen van een pakket is hierop aangepast. Het gaat om een gemiddelde prijsstijging van minder dan 2%.

Bezorging van brievenbuspakjes & post

Jaarlijks krimpen de postvolumes gemiddeld met 10 tot 12%. De verwachting is dat die de komende jaren blijven dalen. Om meerdere dagen per week postbezorging te kunnen blijven bieden is een verhoging in tarief van een brievenbuspakje en digitale postzegel nodig.

Vaste prijs

Wij hanteren een vaste prijs voor kleinere bestellingen. Deze vaste prijs bestaat voor een deel uit de verzendkosten en verpakkingsmateriaal. Gemiddeld weegt een poststuk iets meer dan 100gr, wat ook komt door de manier van verpakken om meer zekerheid te hebben dat een bestelling heel aankomt, waardoor het poststuk meer weegt. Voor Nederland is deze iets hoger geworden.

Verzending België

Vanaf 1 januari 2020 is de internationale regelgeving, welke wordt bepaald door de Wereldpostunie*,veranderd. In deze regelgeving is o.a. opgenomen dat er een strikt onderscheid gemaakt dient te worden tussen het verzenden van documenten en goederen. Alle goederenzendingen moeten voortaan voorzien zijn van een verzendlabel met barcode.
*Wereldpostunie: organisatie die het postbeleid wereldwijd coördineert.

Vanaf 1 januari 2020 kunnen we producten niet meer als brief frankeren, ongeacht de waarde van het product.

Dit betekent dat alle goederenzendingen voortaan als pakket zonder track&trace moeten worden gefrankeerd. Ook al zit het in een envelop. Op die manier komt er altijd een verzendlabel inclusief barcode op. Voor 2020 is het tarief € 7,50 wanneer het tussen de 0-350 gr weegt

Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 294 reviews.