Cederhout

 

Houtjes van cederhout

Ceder is sterk aardend met een verzachtende en zuiverende werking. Hij geeft kracht en waardigheid, kalmeert en verdiept de ademhaling. Ceder werkt verwarmend en troostend bij moeilijke levensomstandigheden. Stabiliseert krachten die uit hun evenwicht dreigen te raken. Ceder wordt vaak gebruikt als afrodisiacum bij angstige en depressieve mensen. Ceder is verwarmend, versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen. Ceder kan ons helpen een gevoel van evenwichtigheid en een gevoel dat wij ons eigen leven beheersen, te ontwikkelen en te handhaven.

Land van herkomst van de houtjes is Australië

 

Poeder van cederhout

De  Cederhout poeder die geurhout momenteel verkoopt is gemengd met essentiële olie van de Atlantische ceder.

Cederolie is sterk aardend en heeft een zuiverende en kalmerende werking. Het versterkt het gevoel van eigenwaarde en helpt bij het loslaten van de door de omgeving opgelegde verwachtingspatronen.

Land van herkomst van de poeder is niet bekend.

 

Hoe te gebruiken

Strooi een beetje houtpoeder op een vuurvast schaaltje of een abalone schelp. Je kan met je vingers een halve maan van het houtpoeder vormen. Steek het aan. Laat het enkele seconden branden alvorens je de vlam voorzichtig uitblaast of met een veer uit wappert. Het poeder zal langzaam gaan smeulen en zijn fijne geur verspreiden.

Cederboom

De cederboom wordt al duizenden jaren vereerd om zijn geestelijke betekenis. Haar hout wordt gebruikt voor de deuren van heilige tempels en beelden. Mede omdat het hout niet vergaat. Tevens wordt deze verbrandt bij plechtigheden voor zuivering. Er werd van de boom gedacht belangrijke goden te huizen en als ingang kon dienen tot de hogere rijken.

In de Himalaya, heet cedar "deodar" en komt van het Sanskriet woord "devdar," wat betekent "hout van de goden. "

In het oude Sumeria vereerde men de ceder al meer dan 7000 jaar geleden en noemde het boom van de wereld, de woonplaats van Ea, hun oppergod.

De Bijbel kent talrijke verwijzingen naar de ceder, met inbegrip van het gebruik ervan in de bouw van de Ark.

De ceder wordt oa gebruikt voor genezing, zuivering en spirituele bescherming. De geestelijke eigenschappen worden geacht ter bevordering van vreedzame gedachten en beter kunnen interpreteren van berichten van het innerlijke zelf.

Cedar / Ceder hout kopen?

We hebben het in verschillende vormen:

Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 286 reviews.