Palo Santo kopen?
Bij ons is Palo Santo hout in verschillende hoeveelheden en vormen te koop. Klik hieronder om direct naar het meest verkochte product te gaan.

Palo Santo Heilzaam

Hoe gebruik ik Palo Santo?

Aan Palo santo worden al eeuwenlang vele gunstige werkingen toegeschreven. Sjamanen, Maya’s en Inca’s gebruikten het hout bij hun rituelen, maar ook in het dagelijkse leven werd en wordt Palo santo gebruikt.

Palo santo (ook bekend als heilighout) heeft niet alleen een positieve, rustgevende invloed op de geest, maar zou ook fysiek vele toepassingen hebben. Zo wordt Palo santo traditioneel gebruikt bij verkoudheid, griep, stress, astma, hoofdpijn, angsten, depressie, ontstekingen, buikpijn en reuma. Palo Santo kan heilzaam zijn voor de eerder genoemde aandoeningen. Huisdieren kun je rustiger laten worden door ze aan Heilighout te laten ruiken.

Branden

Palo santo heeft een warme, zoete, zachte geur die stemmingsbevorderend werkt. De geur is rustgevend en brengt een vredige, warme atmosfeer. Bij depressie, spanning en negatieve gevoelens brengt Palo santo rust. Positieve gevoelens worden gestimuleerd.

Doordat de geur rustgevend werkt en concentratie verbetert, is het een uitstekende ondersteuning bij studie en andere activiteiten die concentratie en focus vereisen. Ook bij meditatie, yoga of rustig lezen is de geur van Palo santo een heerlijke begeleiding.

Hoe brand ik Heilighout?

Neem een stukje hout en houd een lucifer of aansteker bij het uiteinde tot het begint te branden. Laat het houtje branden tot je de kern ziet gloeien en blaas dan de vlam uit. Leg het houtje in een vuurvast schaaltje of in een mooie schelp. Met de rook verspreidt de geur van Palo santo zich door de ruimte.

Om de geur te versterken kun je nogmaals een vlam bij het houtje houden en de procedure herhalen. Let op: de eerste keer dat je een stukje hout aansteekt heeft het langer nodig om goed te gloeien.

Je kunt ook met een gloeiend houtje door een vertrek lopen om de geur zich te laten verspreiden. Herhaal naar wens. Bij dagelijks gebruik zal de ruimte zich vullen met warmte en rust.

Heilig hout als thee

Palo santo wordt ook als thee gebruikt. Om van Palo santo thee te maken laat je een stukje hout in een kopje heet water liggen. Palo santo thee kalmeert het imuunsysteem en zenuwstelsel, en versnelt het herstel bij ziekte.

Let op: deze Palo santo wordt niet als consumptiemiddel verkocht. Gebruik van het hout voor thee is op eigen risico.

Als amulet

Palo santo hout wordt ook traditioneel bewerkt en gedragen als amulet. Het beschermt tegen kwade invloeden en geeft rust. Kinderen met nachtmerries krijgen een stukje Palo santo hout mee naar bed, zodat ze rustig slapen en geen nare dromen hebben.

Als disc

De Palo Santo disc is een unieke en bijzondere schijf Palo Santo. De schijf wordt in Zuid Amerika o.a. gebruikt om op het hart te leggen om een beter contact met jezelf te krijgen, maar ook wordt de disk naast het hoofdkussen in bed gelegd om een goede nachtrust te bevorderen. Je zou er tevens enkele druppels heilig hout olie op kunnen druppelen.

Let op: deze disc steek je niet aan!

 

De werking van Palo Santo, ~ geurhout.nl ~
Palo Santo disk, Palo Santo kopen, geurhout.nl

Olie

Uit het hout van Palo santo wordt etherische olie gewonnen. De olie van Palo santo bevat veel werkzame oliën, waaronder hoge concentraties D-Limonene en Monotropenes waarvan wordt genoemd dat deze zeer nuttig kunnen zijn bij het bestrijden van symptomen van kanker. Palo santo olie kan gebruikt worden in de aromatherapie, en heeft dan vele rustgevende en herstel brengende effecten. Het kan verlichting geven bij depressie, stress en angsten.

 

Palo Santo Resin (hars) heeft meerdere geurlagen: een diep aangename houtaroma, met een lekker verwarmende onder zweem en daar overheen heerlijk zoete boventoon. Het verbranden van een klein stukje hars op bijvoorbeeld een houtskoolschijf geeft een vredige, warme sfeer en brengt je in een aangename, ontspannen gemoedstoestand. Daarnaast heeft het een krachtige energie.

Op WikiHow staat een goeie uitleg hoe je Palo Santo kan gebruiken.
Het is wel in het Engels.

How to burn Palo Santo Wood

Mocht je een filmpje willen zien:

How to Burn Palo Santo Incense

Of lees verder bij Wat is Palo Santo?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes?

Schrijf je in tot onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 361 reviews.