Wijziging verzendkosten 2020

Ieder jaar vindt de berekening van de kostenstijging van het wegvervoer plaats. De kostenstijging is met name gebaseerd op toenemende brandstof-, loon-, algemene bedrijfskosten en een toenemende vraag van de markt. Ook heeft het verduurzamen van de sector invloed op de kostenstijging. Daar wordt momenteel steeds meer aandacht voor gevraagd én aan besteed. Op basis van de stijging in kosten stellen vervoerders hun tarieven vast voor het nieuwe jaar.

Bezorging van pakketten

De online bestedingen groeien nog steeds, waardoor meer pakketten moeten worden bezorgd. In tegenstelling tot de arbeidsmarkt. Deze wordt juist krapper. Daarnaast wordt continu geïnvesteerd om, ondanks de fors groeiende markt, de kwaliteit van de bezorging van alle pakketten te kunnen waarborgen. Dat zorgt voor een stijging in de tarieven. Het tarief voor het versturen van een pakket is hierop aangepast. Het gaat om een gemiddelde prijsstijging van minder dan 2%.

Bezorging van brievenbuspakjes & post

Jaarlijks krimpen de postvolumes gemiddeld met 10 tot 12%. De verwachting is dat die de komende jaren blijven dalen. Om meerdere dagen per week postbezorging te kunnen blijven bieden is een verhoging in tarief van een brievenbuspakje en digitale postzegel nodig.

Vaste prijs

Wij hanteren een vaste prijs voor kleinere bestellingen. Deze vaste prijs bestaat voor een deel uit de verzendkosten en verpakkingsmateriaal. Gemiddeld weegt een poststuk iets meer dan 100gr, wat ook komt door de manier van verpakken om meer zekerheid te hebben dat een bestelling heel aankomt, waardoor het poststuk meer weegt. Voor Nederland is deze iets hoger geworden.

Verzending België

Vanaf 1 januari 2020 is de internationale regelgeving, welke wordt bepaald door de Wereldpostunie*,veranderd. In deze regelgeving is o.a. opgenomen dat er een strikt onderscheid gemaakt dient te worden tussen het verzenden van documenten en goederen. Alle goederenzendingen moeten voortaan voorzien zijn van een verzendlabel met barcode.
*Wereldpostunie: organisatie die het postbeleid wereldwijd coördineert.

Vanaf 1 januari 2020 kunnen we producten niet meer als brief frankeren, ongeacht de waarde van het product.

Dit betekent dat alle goederenzendingen voortaan als pakket zonder track&trace moeten worden gefrankeerd. Ook al zit het in een envelop. Op die manier komt er altijd een verzendlabel inclusief barcode op. Voor 2020 is het tarief € 7,50 wanneer het tussen de 0-350 gr weegt

Webwinkel keurmerk

In 2018 heb ik, voor Geurhout.nl, een webwinkel keurmerk gekregen. Daar ben ik best trots op. Het voordeel voor jou, als sjamaan, heks of gewoon mens, is dat je meer zekerheid hebt. Dat Geurhout een vertrouwde webshop is. Niet elke website komt door de keuring heen voor een keurmerk.

Voor mij als webshop heeft het als voordeel dat ik sneller op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het runnen van een webshop en daarin ondersteuning kan krijgen. Zeker met de AVG - nieuwe Europese privacywetgeving, welke 25 mei 2018 van kracht ging, vond ik dat wel zo handig.

Een ander voordeel is is het verkrijgen van beoordelingen van jullie als klant. Vind het belangrijk om te weten wat er leeft, wat je zoekt of wat ik anders zou kunnen doen. Bij voorbaat dank daarvoor.

Geurhout is aangesloten bij webwinkelkeur.

Webwinkel Keurmerk

Witte salie

Witte salie is te koop in verschillende hoeveelheden

Witte Salie ( Salvia Apiana) komt uit Californië en wordt daar “gekweekt” in de woestijn. Eigenlijk worden alleen de uitlopers van de struik geknipt en de struik zelf blijft behouden. Ze hebben per jaar een X mm water nodig om uitlopers te laten groeien. Door de droogte de afgelopen jaren worden deze uitlopers minder. Hierdoor is de prijs per kilo de afgelopen jaren gestegen.

Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 351 reviews.