Wat is Witte Salie?

Witte salie ~ White Sage

Witte Salie ( Salvia Apiana) komt van oorsprong uit Californië en wordt al eeuwenlang door de Native Americans als wierook gebruikt tijdens zuiveringsceremonies en het uitspreken van gebeden. Witte Salie wordt daarom ook wel Indianen wierook genoemd.

Witte salie is een sterke reiniger. Het opent de hartenergie. Salie wordt in Indiaanse ceremoniën gebruikt vanwege de zuiverende kracht bij het reinigen van de aura en de omgeving. Het verwijdert zware energieën. Bij het verbranden van salie worden eveneens de lucht, geest en gedachten gereinigd. Zet, als je binnenshuis gaat smudgen, wel een raam open, zodat deze energie weg kan stromen. Salie stimuleert visies en dromen . De bladeren van de witte salie staan bekend om hun bijzondere geur.

Bij een ritueel met witte salie worden negatieve vibraties rondom personen maar ook de vibratie in leefruimten verwijderd. Bij mensen en dieren wordt de aura gezuiverd met als resultaat dat jouw natuurlijke veerkracht toeneemt. Jouw leefruimten zijn niet langer een bron van negativiteit met alle gevolgen van dien. Dit geldt overigens voor iedereen die in die leefruimte verblijven of wonen. Het resultaat is dat de negatieve ‘energie’ verdwijnt met zijn ziekmakende vibraties en deze kan jou, je gezin en huisdieren niet langer negatief beïnvloeden.

Witte Salie kopen?

Bij ons is Witte Salie in verschillende hoeveelheden en vormen te koop.
Klik hieronder om direct naar het meest verkochte product te gaan.

Onze Witte Salie komt rechtstreeks uit Californië en is op natuurlijke wijze gedroogd. Hierdoor is deze witte salie van de beste kwaliteit! Witte salie is verkrijgbaar in losse bladeren (clusters) en als smudge sticks. Bij het oogsten wordt zoveel mogelijk getracht om alleen takken van de struiken te knippen en de struik zelf te laten staan. Hierdoor is het mogelijk het jaar erop makkelijker nieuwe salie te oogsten.

Witte salie kan erg lang bewaard blijven, mits er goed voor gezorgd wordt. Je kunt witte salie het best bewaren in een niet vochtige en donkere ruimt.

Witte salie wordt meestal in een abalone schelp gebrand. De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp staat voor element water, de salie zelf voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur, en de rook is het element lucht.
Het is raadzaam om, tijdens het branden van witte salie, daar wel toezicht op te houden.

Let op! Gebruik geen Witte Salie tijdens zwangerschap.

November 2019

Brand in California

In november 2019 is er een heftige brand geweest in Californië, Daarnaast is het in de gebieden waar de Witte Salie geoogst wordt de laatste jaren droger gebleven. Het resultaat is dat er kleinere hoeveelheden salie wordt geproduceerd. Er is kans dat de prijzen in de toekomst kunnen gaan stijgen. Door de brand en de lagere oogst is de kwaliteit van de losse clusters minder, dan de jaren ervoor. Er zitten beduidend meer takken in een kilo salie. Tijdens losse verkoop trachten we zoveel mogelijk de takken eruit te halen. Echter bij grotere afname, zoals 250 gram, 500 gram en meer is dat lastiger en meer bewerkelijk of bijna niet mogelijk.

 

Een andere reden dat de losse clusters van mindere kwaliteit zijn is dat men na het oogsten eerst de grote smudge sticks fabriceren, daarna de medium en de steeds kleinere smudge sticks. Hierdoor houdt men voor een goeie kwaliteit losse clusters niet veel over.

Witte Salie clusters met meer takjes

witte salie takken ~ geurhout.nl

Witte salie alleen takjes

White Sage branden

witte salie losse blaadjes in een schelp ~ geurhout.nl

White Sage “fijn”

Binnenkort gaan we losse clusters van een betere kwaliteit verkopen welke ook witter van kleur zijn. Deze zijn echter wel hoger in prijs om aan te schaffen.

Hoe gebruik je Witte Salie

Op WikiHow staat een goeie uitleg hoe je Witte Salie kunt gebruiken.
Het is wel in het Engels.

How to burn white sage

Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 294 reviews.