Papier of plastic?

Dat wordt de vraag.

Er wordt, vandaag de dag voor het verpakken, van producten nog veel plastic gebruikt. De reden is divers en een daarvan is dat je ziet wat in de verpakking zit. Een andere reden is dat de inhoud langer houdbaar blijft. De keerzijde is dat gebruik van plastic, slecht is voor het milieu. Dat weten we allemaal ongetwijfeld. Je hoort ook steeds meer in het nieuws dat men het gebruik van plastic wil terugdringen en zelfs gaan verbieden. 1 van de redenen is dat er veel plastic drijft in onze oceanen. Welke dieren opeten en/of in verstrikt raken. In Nederland wordt plastic steeds meer apart ingezameld, echter met een groot deel van die opgehaalde plastic weet men (nog) geen raad wat mee te doen. Een goed alternatief is om het gebruik van plastic terug te gaan dringen.

Wat we bij Geurhout willen en zijn gaan doen, is het gebruik van plastic te verminderen. We zijn dat gaan doen door de artikelen, wanneer mogelijk, standaard te gaan verpakken in papieren zakjes. Het voordeel in het versturen vanuit een webwinkel is, dat je niet direct aan de buitenkant hoeft te zien wat de inhoud is. Een bijkomend voordeel is dat het verbruik van papier tevens iets minder wordt. Voorheen printen we een label voor aan het plastic zakje en een uitleg voor in het zakje. Met het gebruik van papieren zakjes kunnen we de uitleg rechtstreeks op de zakjes printen.

plastic of papier? ~ geurhout.nl
Palo Santo papieren zakje ~geurhout.nl
Whitesage gripzak ~geurhout.nl
Witte Salie papieren zak ~geurhout.nl

Witte salie

Een nadeel kan de beperking van de houdbaarheid van de inhoud zijn. Papieren zakjes zijn vatbaar, om vochtig te worden en daardoor kan ook de inhoud daarvan vochtig worden. Palo Santo hout hoeft niet noodzakelijk in een plastic zakje verpakt te worden. Witte salie blijft langer houdbaar in een niet vochtige, donkere ruimte. Mogelijkerwijs dat witte salie in een papieren zak eerder vochtig kan worden en daardoor minder lang houdbaar is. Toch willen we ook witte salie standaard aanbieden als verpakt in een papieren zak.

Papieren zakje met PE

Sommige producten lenen zich niet om verpakt te worden in alleen een papieren zakje zoals bv copal korrelwierook of palo santo granulaat. Doordat dit fijner is en uit een klein gaatje uit het zakje kan stromen. Hier hebben we een alternatief voor bedacht in een papieren zakje met een PE binnenkant. PE bevat vrijwel alleen koolstof en waterstof. Hierdoor komen tijdens een verbranding geen giftige stoffen vrij.

Copal korrelwierook ~geurhout.nl
Copal korrelwierook achterkant ~geurhout.nl
smudge stick voorverpakt ~geurhout.nl
Palo Santo 25 gram Fair Trade, Palo Santo kopen, geurhout.nl

Voorverpakt in plastic

Andere producten zijn bij levering reeds voorverpakt in plastic.  Standaard blijven we deze voorverpakte artikelen nog wel versturen in hoe we ze aangeleverd krijgen. In gesprek met onze leverancier zijn ook zij bezig om minder plastic te gaan gebruiken en over te gaan op papieren verpakkingen. Dat heeft echter tijd nodig. Wat niet wegneemt, dat wanneer je geen artikelen in plastic wilt ontvangen, zoals bv smudge sticks, we ze wel voor je uit kunnen pakken en in een papieren zakje kunnen versturen. Wanneer je liever wilt dat het verpakt wordt in een papieren zakje, kun je dat aangeven, door bij het afrekenen een vinkje te plaatsen "Gaarne geen plastic gebruiken voor verpakken producten".

Met andere artikelen, zoals bv wierook, hebben we die mogelijkheid niet.

Plastic erbij?

Omdat een nadeel van verpakken in een papieren zak de houdbaarheid korter kan worden bv van witte salie willen we wel de mogelijkheid bieden om hier een grotere plastic gripzak bij te leveren. Deze is dan tevens weer her te gebruiken voor een nieuwe levering witte salie. Natuurlijk zijn hier zelf alternatieven voor te bedenken. Voor het erbij leveren van een plastic gripzakje vragen we een klein bedrag extra.

Je zult bij meerdere artikelen de vraag zien staan papier of plastic?

 

Heilighout gripzakje ~ geurhout.nl
Whitesage gripzak ~geurhout.nl
Plastic in de rivier
Afbeelding van Jasmin Sessler via Pixabay
Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 352 reviews.