Palo Santo kopen?
Bij ons is Palo Santo hout in verschillende hoeveelheden en vormen te koop. Klik hieronder om direct naar het meest verkochte product te gaan.

Palo Santo boom

 

Wat is Palo santo?

Palo santo betekent ‘heilig hout’ en is afkomstig van de Bursera graveolens, een boom uit de Boswellia-familie. Ook mirre, frankinsence en copal, bekende en sterk geurende harsen, behoren tot deze familie. Deze harsen wordt verwerkt tot wierook of in de cosmetische industrie gebruikt. In tegenstelling tot deze harsen, wordt bij Palo santo niet de hars, maar het hout zelf gebruikt.

De boom groeit van nature in de kustregio en de bergen. Welke uitstrekken van Mexico tot Peru en Venezuela. Ook op de Galapagoseilanden, Costa Rica, Guatemala, Colombia en Ecuador kun je de boom in de wilde natuur tegenkomen.

 

Het verzamelen van Heilighout staat onder streng toezicht. Net als eeuwen geleden worden slechts omgevallen bomen en afgebroken takken gesprokkeld en lokaal verzameld. Het hout moet daarna nog 4-10 jaar rijpen voor de kenmerkende geur vrijkomt. Daarnaast wordt er voor elke kilo verkocht hout een nieuwe boom gepland.

Ons Palo Santo komt oa uit Peru en Ecuador.  Waar het uitsluitend bestaat uit hout van takken die op natuurlijke wijze van de bomen zijn gevallen.  De inkoop vanuit Ecuador gaat via het fair trade principe voor eerlijke handel.

Stukje geschiedenis

Palo santo betekent ‘heilig hout’. In diverse culturen wordt het hout van deze boom al vele eeuwen op traditionele manier gebruikt bij ceremonies, rituelen en religieuze activiteiten. Inheemse Zuid-Amerikaanse volkeren behandelen het hout  met veel respect en eerbied en kennen het vele geneeskrachtige werkingen toe.

De sjamanen gebruiken Palo santo hout bij talloze genezings - en zuiveringsrituelen. Misschien wel het bekendste ritueel is de ayahuasca, waarbij een thee gemaakt van planten uit de tropische wouden van het Zuid-Amerikaanse continent, zorgen voor een spirituele zuivering van lichaam, geest en ziel. Wanneer Palo santo wordt verbrand, wordt er een zoete, warme geur verspreid. Welke de trilling van de lucht versterkt en zou zorgen voor een diepere connectie met de bron, leidend tot een diepe, meditatieve toestand.

De Inca’s, Maya’s, Criollo’s en talloze andere inheemse volkeren gebruikten heilig hout om slechte geesten te verdrijven en geluk, gezondheid en voorspoed aan te trekken. Een oud, bekend Ecuadoraans gezegde zegt “Palo santo voor het reinigen van je huis en het aantrekken van geluk”.

Wil je lezen hoe je Heilig hout gebruikte:  Hoe gebruik ik Palo santo?

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze nieuwtjes?

Schrijf je in tot onze nieuwsbrief

Scroll naar boven
De waardering van www.geurhout.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 352 reviews.